Vacature Directeur saMBO-ICT

(Deze vacature is ingevuld.)

saMBO-ICT is op 2010 opgericht en heeft zich binnen de sector mbo bewezen. De sector heeft een ambitieuze strategische digitaliseringsagenda opgesteld voor de komende jaren. Daarbij is samenwerking met de scholen in het mbo en met andere organisaties essentieel. saMBO-ICT is een spin in het web van deze samenwerking en de trekker die verzorgt dat de ambities uit de agenda zich vertalen in zichtbare resultaten. Dat vraagt veel van een kleine organisatie waarvan de rol en omvang een grote flexibiliteit vereisen. De toekomstambities van de sector vragen om een meer programmatische aanpak. Daarmee wordt van saMBO-ICT gevraagd te veranderen, zodat de organisatie in de toekomst de relevantie blijft houden voor de mbo sector.

Om dit proces te begeleiden en verder vorm te geven zoeken wij een

Directeur m/v  0.8 – 1.0 fte (32-40 uur)

In welke omgeving kom je werken?

Als directeur geef je leiding aan het betrokken en enthousiaste saMBO-ICT-team dat met 6 medewerkers klein en overzichtelijk is daarnaast meerdere ingehuurde professionals kent. De teamleden vormen een zeer betrokken en energiek team met veel kennis van zaken. Ook met de ingehuurde professionals vormt saMBO-ICT een kleine organisatie, wat wil zeggen dat je samen met de medewerkers de klus klaart.

saMBO-ICT is een zelfstandige organisatie van en voor alle Mbo-scholen en heeft sterke banden met de MBO Raad, Kennisnet en met SURF. De belangrijkste pijlers binnen saMBO-ICT zijn belangenbehartiging, kennisdeling en gezamenlijke projecten. saMBO-ICT is de belangenbehartiger van de sector op een breed terrein. Zo houden we ons bezig met gegevensuitwisseling, maar ook met de inzet van ICT in het leerproces. Daarnaast organiseren we veel activiteiten: Van netwerkbijeenkomsten rond informatiebeveiliging en privacy tot kennisdeling tussen gebruikersgroepen van de belangrijkste applicaties. Daarbij maakt saMBO-ICT gebruik van de kennis en energie die binnen de mbo-organisaties aanwezig is.

saMBO-ICT verbindt verschillende lagen van instellingen, van de studentenadministraties, de deskundigen op het gebied van ICT en onderwijs, de informatiemanagers en IT-directeuren tot de bestuurders van onze mbo-instellingen. Zoveel mogelijk worden scholen zelf in staat gesteld om gezamenlijke activiteiten vorm te geven. saMBO-ICT zorgt daarbij voor ondersteuning.

Welke uitdagingen ga je aan?

Als nieuwe directeur zal je vorm moeten geven aan het verzorgen van een meer programmatische aanpak die aan de ene kant de flexibiliteit bewaart maar ook vormgeeft aan het realiseren van resultaten op de geformuleerde ambities. Als directeur ben je niet alleen een goede manager maar weet je ook je inhoudelijk goed staande te houden. Je weet welke thema’s binnen de onderwijssector van belang zijn en weet deze te vertalen naar digitalisering, informatie en processen. Je bent een autoriteit onder collega’s, informatiemanagers en IT-directeuren. Gelijktijdig ben je ook een aanspreekpunt voor bestuurders van instellingen waarbij je vragen, behoeften en wensen ophaalt en vervolgens verdeelt binnen jouw team.

Namens de sector onderhoud je contacten met partnerorganisaties, de (rijks)overheid, andere onderwijssectoren en private partijen. Dat alles vanuit de wetenschap van wat de sector wenst en nodig heeft. In de functie van directeur leg je verantwoording af aan het bestuur van de stichting. Tevens neem je deel aan het MT van de MBO Raad om zo informatie en kennis van de sector te halen en te delen.

Aan welke eisen geef je invulling?

  • Je hebt een Hbo+/academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt een visie op zowel de onderwijssector (bij voorkeur Mbo in het bijzonder) als digitalisering
  • Je hebt kennis van (ontwikkelingen in) ICT, digitalisering en informatiemanagement
  • Je beschikt over meerjarige managementervaring en ervaring in het leiden van programma’s
  • Je hebt strategisch inzicht, innovatiekracht en ondernemingszin en vanuit een visie ben je richtinggevend en besluitvaardig
  • Je bent een inspirerend verbinder en beschikt over natuurlijk gezag in het verbinden van mensen en organisaties
  • Je hebt empathisch vermogen en bent sensitief

Wij bieden

Wij bieden een zelfstandige functie met uitdagingen op het snijvlak van digitalisering en onderwijs binnen een boeiende, dynamische en maatschappelijk relevante omgeving. Aanstelling gebeurt volgens de arbeidsvoorwaarden van de MBO Raad dat het werkgeverschap uitoefent waarna vervolgens sprake is van detachering naar saMBO-ICT. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt op basis van schaal 14 maximaal € 7.179,00 bruto per maand met verder goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie en solliciteren

saMBO-ICT heeft kantoorruimte met goede faciliteiten bij de MBO Raad in Woerden. Het vestigingsadres is MBO Raad, Houttuinlaan 6, 3447 GM Woerden. Woensdag is de vaste kantoor-dag waarop alle medewerkers aanwezig zijn. Werktijden worden flexibel op elkaar afgestemd.

Meer informatie is te vinden op de site van saMBO-ICT. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Bert Beun, de voorzitter van saMBO-ICT, via 038-8534777 of mail bbeun@deltion.nl

Heb jij hart voor het snijvlak van mbo en ICT en wil je werken met een dynamisch team in een veelzijdige omgeving? Stuur dan jouw cv met beschrijving relevante ervaring plus een brief met motivatie per e-mail naar hrm@mboraad.nl voor 22 april 2019. Gesprekken met kandidaten worden gepland op maandag 29 en dinsdag 30 april.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via info@mbodigitaal.nl