Over het programma Cyberveiligheid mbo

Werk mee aan cyberveiligheid in het mbo

Samen met mbo-instellingen verhoogt het programma Cyberveiligheid mbo de digitale weerbaarheid van mbo-instellingen. We zijn op zoek naar collega’s voor ons compacte en bevlogen programmateam. 

Het onderwijs is doelwit van cybercriminelen. In 2021 werd voor het eerst een mbo-instelling op grote schaal geraakt door een cyberaanval. Bij de onderwijsinstellingen is cyberveiligheid inmiddels een topprioriteit. En het wordt steeds duidelijker dat de dreigingen te groot en te complex zijn voor individuele instellingen. Daarom willen we samen optrekken om de cyberweerbaarheid van de sector te verhogen.

Programma Cyberveiligheid mbo

Daarom zijn we het Programma Cyberveiligheid gestart, waarvoor door OCW een subsidie is verstrekt. Het programma is ontstaan in nauw overleg met ons netwerk van mbo-instellingen. We hebben het afgestemd met de MBO Raad en de andere koepels in het hoger onderwijs, met de coöperatie SURF en het Ministerie van OCW. Het programma loopt tot eind 2027.

Het programma initieert uiteenlopende activiteiten die de digitale weerbaarheid van de mbo-instellingen verhogen, van awareness campagnes tot ondersteuning bij de benodigde IT-maatregelen. Belangrijk uitgangspunt is dat we het niet voor, maar samen met de mbo-instellingen doen.

Compact en bevlogen team

Binnen MBO Digitaal werkt een compact en bevlogen programmateam aan het opzetten en begeleiden van de projectactiviteiten. We zoeken daarvoor enthousiaste, ondernemende teamleden op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. We werken in dit programma intensief samen met SURF dat verantwoordelijk wordt voor de daadwerkelijk uitvoering. Waar mogelijk werken we in SURF-verband samen met het hoger onderwijs.

Vacatures

Je bent inhoudelijk helemaal thuis op een van de hiervoor genoemde gebieden. En daarnaast vind je het leuk om zelfstandig te werken, initiatieven te nemen en de rol van aanvoerder op jouw terrein te pakken, waarbij je jouw collega’s en andere stakeholders natuurlijk meeneemt. Als lid van ons programmateam sta je in nauw contact met ons netwerk van mbo-instellingen op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Al met al vraagt dat voor elk van deze functies ook communicatief talent.

We hebben op dit moment de volgende vacature:

 

Contactpersoon

Neem contact op met Martijn Bijleveld voor meer informatie.