Online leren en samenwerken

Omdat meer en meer scholen geheel of gedeeltelijk dichtgaan, is er plotseling veel aandacht voor online leren en virtueel overleggen. Wat kunnen we op korte termijn doen?

Online lesgeven is niet iets dat je van vandaag op morgen hebt georganiseerd. Maar als je in deze tijden van crisis de lat iets lager legt en vooral wilt inzetten op online delen en samenwerken dan is er veel mogelijk. Vrijwel alle mbo-instellingen hebben een elo en/of een MS-teams omgeving waarmee ook vanuit huis kan worden samengewerkt. Daarbij bieden enkele uitgevers en IT-leveranciers een helpende hand.

  • Wij brengen samen met Kennisnet de belangrijkste informatie bij elkaar in het arrangement leren op afstand in het mbo. Daarin nemen we feedback vanuit de instellingen mee, zodat we het actueel en bruikbaar houden.
  • Het is ook interessant om de ‘Corona-Online onderwijsvraagbaak‘ van SURF te volgen.
  • Op de site van de MBO Raad vind je een servicedocument ‘aanpak corona’. Dit document biedt aanbevelingen voor besturen van erkende mbo-scholen (publiek en privaat) aangaande het initiële onderwijs. Ook vind je daar een FAQ over de recente ontwikkelingen.

Kunnen we ergens anders mee helpen of ondersteunen? Laat het ons via de groepsomgeving of via een mail weten!

Auteur

Maaike Stam

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie